Wat is een ademsessie?

In ons lichaam slaan we energie op en houden die vast doordat we bepaalde ervaringen in ons leven niet volledig verwerken. Denk aan een traumatische ervaring of een continue stressfactor. Tijdens zo’n ervaring wordt ons vecht/vlucht-systeem geactiveerd, wat gepaard gaat met de productie van energie (om te vechten of vluchten). Soms kan dit niet, door allerlei omstandigheden, en gaat het lichaam in de ‘bevries’-stand. Hierbij wordt de geproduceerde energie opgeslagen als spanning om op een later moment te gebruiken. Dit kan na 5 minuten zijn, of na 50 jaar. Het lichaam houdt deze spanning net zolang vast totdat de situatie verwerkt wordt.

Het resultaat hiervan is dat wij continu bezig zijn om die spanning vast te houden in ons lichaam, met een breed scala aan klachten als gevolg!

Het zijn vaak klachten die we niet direct thuis kunnen brengen. Voorbeelden van klachten die hierdoor ontstaan zijn bijvoorbeeld overgevoeligheid, vermoeidheid, vastzittende spieren, migraine en depressie. 

Maar hoe laat ik deze spanning nu los?

De meest directe manier die ik heb gevonden om spanning los te laten is met Biodynamic Breathwork & Trauma Release System® (BBTRS®). Dit systeem is de afgelopen twintig jaar ontwikkeld en integreert de laatste wetenschappelijke bevindingen op meerdere gebieden rondom loslaten van spanning met een praktische en gemakkelijke toepassing daarvan.

Tijdens een adem sessie geven we het lichaam de mogelijkheid om de vastgehouden spanning te ontdekken en los te laten. Je gebruikt een diepe continue ademhaling, die ervoor zorgt dat je kan gaan ervaren en onderzoeken wat jouw lichaam los mag laten. De energie die het kost om spanning vast te houden wordt losgelaten en kan daarna gebruikt worden voor de dingen waar jij energie in wil steken!

Het resultaat is dus dat je je vrijer, lichter en energieker voelt, dat je een diepere connectie ontwikkelt met jouw lichaam en je ademhaling en dat klachten afnemen.

Biodynamic Breath & Trauma Release System® (BBRTS®) gebruikt 6 elementen:

Adem – Een diepe continue ademhaling om de energie in het lichaam op te bouwen en in beweging te brengen

Beweging – Verschillende bewegingsoefeningen helpen om vastzittende energie in het lichaam te laten stromen.

Geluid – De vibratie van de stem, muziek en instrumenten wordt gebruikt om het zenuwstelsel te ondersteunen in het loslaten van spanningen.

Bewuste aanraking – Gebruik van drukpunten op het lichaam en fysieke assistentie bij bewegingen helpt bij het vergroten van bewustzijn van het lichaam en de doorstroom van energie.

Emoties – Bewust beleven en loslaten van emoties kan deel uitmaken van een sessie, maar is geen doel op zich.

Meditatie – Het continu aanwezig zijn bij de fysieke ervaring in het lichaam is de meditatie die we toepassen en geeft kracht en een groter bewustzijn van het lichaam.

Elke adem sessie is uniek en mooi op haar eigen manier. Het is een continu proces van bewust zijn en voelen wat er mag bewegen en loslaten.

Wil jij een adem sessie volgen en voel je een ‘ja’ in je hart om dit te proberen? Boek dan nu een privé sessie via de contact pagina, of kijk bij de wekelijkse sessies en workshops voor sessies in groepen.